Educatieve uitgeverij voor maatschappijleer

Over Essener

Uitgeverij Essener is opgericht in 1986 door Theo Rijpkema en Theo Schuurman, beiden docent maatschappijleer, en is gespecialiseerd in lesmethoden maatschappijleer voor havo, vwo en vmbo.

Het redactieteam bestaat verder uit Jordi Vermeulen (ervaren docent maatschappijleer), Janine Middelkoop (journalistiek en docent maatschapijleer), Jasper van den Broeke (sociologie), Heleen Ruijg (bestuurskundige) en George Rinkel (nieuwsspecialist). Het auteursteam is op deze manier heterogeen samengesteld met een goede mix van startende schrijvers en meer ervaren auteurs.

Alle redacteuren hebben het schrijven van lesteksten, bronnen en opdrachten als hoofdtaak. Binnen het team zijn de communicatielijnen kort zodat ieder, elk op zijn of haar eigen vakgebied, persoonlijk betrokken is bij het dynamische proces van het maken van onze lesmethoden. Zo kijkt iedereen mee bij de vormgeving, de fotokeuze, de infographics en andere aspecten. De meeste herzieningen komen tot stand na een grondige raadpleging van een denktank, die voor elk lesniveau apart wordt samengesteld en bestaat uit betrokken en kritische docenten.

De software wordt al jarenlang in nauwe samenwerking met de uitgeverij ontwikkeld onder verantwoordelijkheid van Luyben Software. Door de vraag naar meer gedigitaliseerd lesmateriaal is ons team versterkt met Bart Gommers en Karin Eising, beiden docent maatschappijleer. Bart ontwikkelt apps die hij in zijn lespraktijk gebruikt en Karin maakt ‘digitale extra’s’ die worden opgenomen in de digitale versies van methodes.

Wanneer u telefonisch of per e-mail contact zoekt met de uitgeverij, dan wordt uw vraag zo goed mogelijk afgehandeld door een van onze administratieve medewerkers: Maayke Bongenaar, Selma van Kleef, Rieki Schuitemaker en Annemarie van Loevesijn.