Educatieve uitgeverij voor maatschappijleer

Nieuwe boekenlijsten schooljaar 2021-2022

De boekenlijsten voor het nieuwe schooljaar zijn weer beschikbaar. Voor het komende schooljaar hebben we onze methode voor HAVO in zijn geheel vernieuwd, zowel het lesboek als het werkboek.Ook de examenkaternen Politiek, Criminaliteit en Media zijn geactualiseerd. Ze zijn gebaseerd op de vernieuwde syllabus Maatschappijkunde VMBO 2022. 
Onze nieuwe methode Burgerschap voor MBO hebben we uitgebreid met een nieuwe methode voor Entrée-2, zie ook onze MBO website.

Jaarlijks worden de werkboeken van Thema's Maatschappijleer geactualiseerd. In augustus sturen we een gratis exemplaar aan alle bij ons bekende docent-gebruikers.

Staat u nog niet bij ons geregistreerd en geeft u komend schooljaar les uit onze methode? Stuur dan een e-mail aan en vermeld daarin welk (les/werkboek) u wilt ontvangen.

Naast de folio methode is er ook een digitale lesmethode voor alle niveaus maatschappijleer. U kunt daarvoor een proeflicentie aanvragen via essener.nl/digitaal.

Voor titel- en prijsinformatie, zie onze boekenlijst voor VMBO en HAVO/VWO en MBO.
De boekenlijst voor de uitgaven via app4learning en Schooltas vindt u hier.

Het examenvak maatschappijwetenschappen voor havo en vwo volgt sinds 2019 een nieuw programma. De examenkaternen Maatschappijwetenschappen van Essener zijn gebaseerd op het oude programma en sluiten niet aan op de stof van het huidig centraal schriftelijk examen. U kunt de katernen wel gebruiken ter ondersteuning en verdieping in uw klassen, maar niet als inhoudelijk voorbereiding op het examen.

De zes titels zijn beperkt beschikbaar en zullen vanaf schooljaar 2022-2023 niet meer worden aangeboden.

Nieuwe oefenwebsite www.themas.online

Kopafbeelding

Uitgeverij Essener is druk bezig met het vernieuwen van de Themasites. Havo- en Vwo-leerlingen terecht op de gratis oefenwebsite www.themas.online  voor splinternieuwe opdrachten, waaronder een groot aantal video-opdrachten. U kunt deze opdrachten gebruiken als extra oefenmateriaal, bijvoorbeeld in de les voor de toets. Leerlingen kunnen inloggen op www.themas.online met de gegevens van hun ELO (bijvoorbeeld Magister of SOMToday) waardoor gedaan werk bewaard blijft. Wilt u de website direct en zonder in te loggen bekijken, klik dan hier (uw resultaten zullen dan niet worden bewaard).

De digitale tool Quizlet

Kopafbeelding

In deze lastige tijd kunnen docenten alle tips voor online lesmateriaal goed gebruiken. Daarom brengen wij graag de digitale tool Quizlet nogmaals onder de aandacht. Met Quizlet kunnen leerlingen op een interactieve manier grote aantallen begrippen leren. We hebben de belangrijkste begrippen uit onze methoden in Quizlet gezet. De begrippen zijn beschikbaar voor alle niveaus.

 
 
De begrippensets zijn makkelijk te vinden door te zoeken op ‘Essener’ (let op dat je zoekt naar gebruikers en niet naar 'studiesets') of klik op deze link. Als docent kun je trouwens ook zelf begrippensets maken. Via een link stel je die beschikbaar aan leerlingen.
 

MAW Onderzoek doen

Gezien de omvang van de MAW-uitgave Politieke besluitvorming is besloten om het onderdeel Onderzoek doen hier niet in op te nemen. U kunt de tekst van het onderdeel Onderzoek doen hier downloaden.
Het betreft de tekst zoals opgenomen in de uitgave Politieke besluitvorming uit het jaar 2000, met gedeeltelijk nieuwe illustraties.
Het is vooralsnog toegestaan om dit bestand voor leerlingen te vermenigvuldigen.

De docentenhandleiding kunt u downloaden op www.themasdocent.nl.