Educatieve uitgeverij voor maatschappijleer

Herzieningen Thema’s Maatschappijleer voor Havo en Vwo 2017 zijn gereed!

    

Bent u benieuwd hoe de nieuwe boeken voor Havo en Vwo eruit zien? Klik dan op een van de boeken hierboven om de presentexemplaren voor Havo en Vwo te bekijken. Alle docenten maatschappijleer hebben inmiddels de papieren versie van de presentexemplaren toegestuurd gekregen.

De nieuwe lesboeken voor Havo en Vwo zijn sterk herzien zodat ze optimaal blijven aansluiten bij de ontwikkelingen van het vak. Ook dit keer heeft een denktank van enthousiaste docenten bij elke fase meegedacht. Alle hoofdstukken beginnen nu met een case waarbij we een uitdagende vraag bij stellen, bijvoorbeeld: “Vind jij dat de baas van een grote onderneming honderd keer meer mag verdienen dan de gemiddelde werknemer”?

Prikkelende vragen en dilemma’s komen als start van een hoofdstuk of ter afsluiting van een thema aan bod. De lestekst is op veel plaatsen geactualiseerd. Zo is er in de Havo-teksten aandacht voor nepnieuws, het integratievraagstuk, robotrecht en kansenongelijkheid in het onderwijs.

De Vwo-teksten zijn grondig op de schop genomen. Door medewerking van drie hoogleraren, Paul Scheffer, Dorien Pessers en Herman van Gunsteren is de tekst analytischer geworden. Het niveauverschil met het havo-boek is nu groter. Nieuwe onderwerpen zijn bijvoorbeeld: de oorsprong van de rechtsstaat, populisme, gevoelens  van aanvaarding en verlies bij de migratieproblematiek, flexibilisering van de arbeidsmarkt en het democratisch tekort van de EU.

Wilt u meer te weten komen over de herzieningen en andere ontwikkelingen bij Essener, klik dan hierboven op de informatiebrochure.

We zijn benieuwd naar uw indrukken.