Educatieve uitgeverij voor maatschappijleer

Materialen op de docentenportal

Essener vindt het belangrijk dat de bronnen in de werkboeken bij Thema's Maatschappijleer ieder jaar zo actueel mogelijk zijn. Zo is dit jaar op het laatst nog een bron toegevoegd over de Black Lives Matter-movement, een onderwerp dat zeker bij maatschappijleer aandacht moet krijgen.
Een gevolg hiervan is dat wij pas nadat alle werkboeken eind juli klaar zijn, aan alle vervolgonderdelen kunnen gaan werken. Dus de lesuitwerkingen in de docentenhandleidingen worden gemaakt nadat de werkboeken compleet zijn. En pas daarna kunnen we beginnen met het aanpassen van bijvoorbeeld de Powerpoints, de toetsvragen, de toetsapp etc. Als de toetsvragen eenmaal zijn ontwikkeld kunnen ze worden gedigitaliseerd en in de toetsenbank opgenomen. Zo wordt de portal beetje bij beetje gevuld. 
 
Wij doen ons uiterste best om ervoor te zorgen dat docenten vanaf het begin van het schooljaar voor al onze methodes de materialen in de portal kunnen vinden die op dat moment nodig zijn. Het kan dus kloppen dat nog niet alle andere materialen beschikbaar zijn maar er wordt aan gewerkt!