Educatieve uitgeverij voor maatschappijleer

Verklaring

11 februari 2021

Op dit moment is er een bericht trending op social media over de inhoud van een strip in ons lesboek Thema’s Maatschappijleer VMBO-KGT. In deze strip is sprake van een gemeente die een avondklok instelt om een situatie met rellende hangjongeren te voorkomen.

De strip dateert uit 2016 en heeft als doel in de lesstof om jongeren te laten nadenken over de vraag ‘Wat is politiek?’. De strip verscheen voor het eerst in ons lesmateriaal in 2017 en is in de herziening in 2020 opnieuw in het boek opgenomen.

Deze strip wordt onterecht in verband gebracht met het besluit van de overheid om een avondklok in te stellen in verband met de coronacrisis.

Essener is een educatieve uitgeverij die als doel heeft lesmateriaal te ontwikkelen voor maatschappijleer en burgerschap. In ons materiaal gebruiken we nieuwsbronnen en beeldend materiaal om de theorie toe te lichten. Hierin stellen de auteurs zich objectief op. Voorbeelden dienen nooit om een bepaald standpunt te onderschrijven, maar slechts om leerlingen en studenten input te geven voor eigen meningsvorming.