Educatieve uitgeverij voor maatschappijleer

Onze eigen digitale lesmethode

Ontdek zelf de mogelijkheden van onze digitale methoden!

Honderden scholen maken, naast onze boeken, regelmatig gebruik van onze veelzijdige digitale lesmethode voor maatschappijleer en voor burgerschap. Zeker in deze tijd, waarin het digitaal lesgeven regelmatig het lesgeven uit een papieren boek vervangt, is het van belang om een methode te gebruiken die u op alle aspecten ondersteunt. Daarom zijn de methodes Thema's Maatschappijleer en Thema's Burgerschap volledig blended inzetbaar. In onderstaande uitlegvideo maken wij u snel wegwijs in de uitgebreide mogelijkheden van de digitale methodes.

Vraag een gratis proeflicentie aan door onderstaand formulier in te vullen!

Wat kunt u van onze methode verwachten?

In de digitale lesmethoden voor Maatschappijleer zijn het vertrouwde les- en werkboek geïntegreerd met vele digitale mogelijkheden. De afwisseling tussen open vragen en interactieve opdrachten, de snelle automatische nakijkfunctie en de actuele video-opdrachten maken de methoden aantrekkelijk voor uw leerlingen. De leerling wordt gestimuleerd om zelfstandig te werken, in zijn eigen tempo, thuis of op school.
Als docent wordt u op een overzichtelijke manier geïnformeerd over de voortgang en resultaten van uw leerlingen. Ook kunt u op maat lesstof aanbieden: u beslist zelf welke opdrachten uw leerlingen te zien krijgen en of ze deze zelfstandig mogen nakijken. Hierdoor wordt het gemakkelijker om te differentiëren in uw klas.
Als docent heeft u uiteraard ook de mogelijkheid om het werk van uw leerlingen na te kijken en van feedback te voorzien. Dit kunt u voor een individuele leerling doen, maar ook voor een hele klas tegelijkertijd. Door de vele mogelijkheden die het systeem biedt, behoudt u altijd de regie!

De kenmerken op een rijtje

  • Het digitale lesboek is verrijkt met video’s en links naar interessante sites. Daarnaast kunnen leerlingen zelf notities bij de lesstof maken.
  • Het digitale werkboek biedt veel gevarieerde interactieve opdrachten, waarbij de leerling direct feedback krijgt. Daarnaast zijn er video-opdrachten die aansluiten op de actualiteit.
  • Docenten en leerlingen hebben steeds inzicht in de resultaten en voortgang.
  • Als docent kunt u met de gebruiksvriendelijke nakijkfunctie het werk van leerlingen snel en eenvoudig beoordelen.
  • De leerlingen kunnen hun eigen werk nakijken en hun antwoorden vervolgens beoordelen met een sterrensysteem. U kunt als docent deze leerlingfunctie aan- of uitzetten.
  • Per thema en hoofdstuk zijn er diagnostische toetsen die u op elk moment beschikbaar kunt maken voor uw klassen.
  • Met de berichtenfunctie stuurt u berichten naar één of meer klassen, bijvoorbeeld over huiswerk of een aanstaande excursie.
  • Het systeem is device-onafhankelijk en dus te gebruiken met tablets, laptops en pc’s. Leerlingen krijgen toegang tot de digitale lesmethode via de ELO van uw school.

Vraag een proeflicentie aan

Via onderstaand formulier kunnen docenten maatschappijleer een proeflicentie aanvragen voor onze digitale lesmethode.

Aanhef *Welke methodes gebruikt u? *

Lees hier onze privacyverklaring.

Anti spam code:

Neem de cijfers uit de afbeelding over