Educatieve uitgeverij voor maatschappijleer

Nieuwe oefenwebsite www.themas.online

Kopafbeelding

Uitgeverij Essener is druk bezig met het vernieuwen van de Themasites. Sinds maart kunnen Havo- en Vwo-leerlingen terecht op de gratis oefenwebsite www.themas.online  voor splinternieuwe opdrachten, waaronder een groot aantal video-opdrachten. U kunt deze opdrachten gebruiken als extra oefenmateriaal, bijvoorbeeld in de les voor de toets. Leerlingen kunnen inloggen op www.themas.online met de gegevens van hun ELO (bijvoorbeeld Magister of SOMToday) waardoor gedaan werk bewaard blijft. Wilt u de website direct en zonder in te loggen bekijken, klik dan hier (uw resultaten zullen dan niet worden bewaard).

Let op: Op deze website zijn vanaf oktober ook de nieuwe opdrachten voor Vmbo beschikbaar. Tot die tijd kunnen Vmbo-leerlingen de website www.themasvmbo.nl blijven gebruiken.

De digitale tool Quizlet

Kopafbeelding

Leerlingen kunnen met de digitale tool Quizlet op een interactieve manier grote aantallen begrippen leren. Dit kan zowel zelfstandig als in groepjes, in de les of thuis. Tijdens onze studiemiddagen ontvingen we positieve reacties op de tool. Omdat  we docenten graag werk uit handen nemen, hebben we de belangrijkste begrippen uit onze methoden in Quizlet gezet. De begrippen voor Vmbo zijn nu beschikbaar. In juni worden ook de begrippen voor Havo en Vwo in Quizlet geplaatst.

De begrippensets zijn makkelijk te vinden door te zoeken op ‘Essener’ (let op dat je zoekt naar 'studiesets') of klik op deze linkAls docent kun je trouwens ook zelf begrippensets maken. Via een link stel je die beschikbaar aan leerlingen.
 

Boekenlijst Havo/Vwo 2019-2020

Wilt u onze Havo en/of Vwo methode bestellen bij uw studieboekenleverancier? Klik dan hier voor alle relevante titelinformatie van schooljaar 2019-2020.

De boekenlijst van alle Schooltas en app4learning uitgaven vindt u hier.

MAW Onderzoek doen

Gezien de omvang van de MAW-uitgave Politieke besluitvorming is besloten om het onderdeel Onderzoek doen hier niet in op te nemen. U kunt de tekst van het onderdeel Onderzoek doen hier downloaden.
Het betreft de tekst zoals opgenomen in de uitgave Politieke besluitvorming uit het jaar 2000, met gedeeltelijk nieuwe illustraties.
Het is vooralsnog toegestaan om dit bestand voor leerlingen te vermenigvuldigen.

De docentenhandleiding kunt u downloaden op www.themasdocent.nl.