Educatieve uitgeverij voor maatschappijleer

Thema's Burgerschap voor MBO is verschenen!


Lees alles over de methode, verschijningsdata en de thema's op onze nieuwe MBO-website en bekijk hier onze brochure.

Nieuwe boekenlijsten schooljaar 2021-2022

De boekenlijsten voor het nieuwe schooljaar zijn weer beschikbaar. Voor het komende schooljaar hebben we onze methode voor HAVO in zijn geheel vernieuwd, zowel het lesboek als het werkboek.Ook de examenkaternen Politiek, Criminaliteit en Media zijn geactualiseerd. Ze zijn gebaseerd op de vernieuwde syllabus Maatschappijkunde VMBO 2022. 
Onze nieuwe methode Burgerschap voor MBO hebben we uitgebreid met een nieuwe methode voor Entrée-2, zie ook onze MBO website.

Jaarlijks worden de werkboeken van Thema's Maatschappijleer geactualiseerd. In augustus sturen we een gratis exemplaar aan alle bij ons bekende docent-gebruikers.

Staat u nog niet bij ons geregistreerd en geeft u komend schooljaar les uit onze methode? Stuur dan een e-mail aan en vermeld daarin welk (les/werkboek) u wilt ontvangen.

Naast de folio methode is er ook een digitale lesmethode voor alle niveaus maatschappijleer. U kunt daarvoor een proeflicentie aanvragen via essener.nl/digitaal.

Voor titel- en prijsinformatie, zie onze boekenlijst voor VMBO en HAVO/VWO en MBO.
De boekenlijst voor de uitgaven via app4learning en Schooltas vindt u hier.

Het examenvak maatschappijwetenschappen voor havo en vwo volgt sinds 2019 een nieuw programma. De examenkaternen Maatschappijwetenschappen van Essener zijn gebaseerd op het oude programma en sluiten niet aan op de stof van het huidig centraal schriftelijk examen. U kunt de katernen wel gebruiken ter ondersteuning en verdieping in uw klassen, maar niet als inhoudelijk voorbereiding op het examen.

De zes titels zijn beperkt beschikbaar en zullen vanaf schooljaar 2022-2023 niet meer worden aangeboden.

Thema's Burgerschap voor MBO

Het bestellen van boeken en lesmaterialen is alleen mogelijk voor docenten en scholen. De betaling wordt afgehandeld door middel van een factuur aan de betreffende school.

Producten bestellen

Titel Prijs Docentexemplaar Aantal
Thema’s Burgerschap voor MBO niveau 3-4
ISBN: 978-90-8674-380-3 art 3200
€ 29,50
Docentenportal MBO licentie schooljaar 2020-2021
ISBN:
€ 27,50 N.v.t.