Educatieve uitgeverij voor maatschappijleer

Over Essener

Uitgeverij Essener is opgericht in 1986 door Theo Rijpkema en Theo Schuurman, beiden docent maatschappijleer, en is gespecialiseerd in lesmethoden maatschappijleer voor Vmbo, Havo en Vwo.

Het redactieteam bestaat verder uit Jordi Vermeulen (docentopleider maatschappijleer op de HvA), Janine Middelkoop (journalistiek en docent maatschappijleer), Jasper van den Broeke (socioloog), Heleen Ruijg (bestuurskundige) en George Rinkel (journalist). Het auteursteam is op deze manier heterogeen samengesteld met een goede mix van startende auteurs en meer ervaren auteurs.

Alle redacteuren hebben het schrijven van lesteksten, bronnen en opdrachten als hoofdtaak. Binnen het team zijn de communicatielijnen kort zodat ieder, elk op zijn of haar eigen vakgebied, persoonlijk betrokken is bij het dynamische proces van het maken van onze lesmethoden. Zo kijkt iedereen mee bij de vormgeving, de fotokeuze, de infographics en andere aspecten. De meeste herzieningen komen tot stand na een grondige raadpleging van een denktank, die voor elk lesniveau apart wordt samengesteld en bestaat uit betrokken en kritische docenten.

Door de vraag naar meer gedigitaliseerd lesmateriaal is ons team versterkt met Bart Gommers, Rianne Brink en Tim Jansen, die allen ruime ervaring hebben als docent maatschappijleer. Het ‘digi-team’ is verantwoordelijk voor de digitale lesmethode, de oefentoets-app en de digitale extra’s op de docentenportal. Naast het digitale aanbod ondersteunen ze het auteursteam regelmatig met redactionele werkzaamheden.

Wanneer u telefonisch of per e-mail contact zoekt met de uitgeverij, dan wordt uw vraag zo goed mogelijk afgehandeld door een van onze administratieve medewerkers: Maayke Bongenaar, Selma van Kleef, Asha Schuurman en Annemarie van Loevesijn.