Educatieve uitgeverij voor maatschappijleer

Thema’s Burgerschap voor mbo

Neemt studenten, docenten én het vak Burgerschap serieus!

Nieuwe Burgerschapsmethode voor het mbo 
Burgerschap is geen maatschappijleer! 
Dat is het uitgangspunt bij Thema’s Burgerschap voor MBO die uitgeverij Essener in het voorjaar 2020 uitbrengt. Het belang van het vak Burgerschap op het mbo wordt steeds beter onderkend. Dat Burgerschap iets anders is dan maatschappijleer nog niet altijd. Veel docenten vroegen ons de afgelopen jaren als gespecialiseerde uitgeverij om die uitdaging aan te gaan. En dat hebben we gedaan. Met trots brengen we het komend voorjaar een complete, papieren én digitale methode uit voor Burgerschap. 
Een methode die houding en actie belangrijker vindt dan feitelijke kennis.
Een methode die actueel is, burgerschap in context plaatst en de mbo-student aanspreekt.
Een methode voor niveau 3/4 die sectoroverstijgend is en waarin de student alles bij elkaar heeft.
 

Wilt u een presentexemplaar aanvragen? Vul hier uw gegevens in.

'Een methode waar studenten ook echt iets mee kunnen als burger: hoe participeer je, hoe vind je je weg naar instanties, hoe sta jij in de maatschappij en hoe kun je jouw rol daarin vormgeven.'

Deze nieuwe lesmethode voor mbo, bestaande uit twee les/werkboeken en een volledig digitale uitvoering, wordt ontwikkeld door het deskundige team dat ook de bekende methodes Thema’s Maatschappijleer heeft gemaakt. De methode is geschikt voor niveau 3 en 4. Bij de ontwikkeling van Thema’s Burgerschap denken mbo-docenten en studenten mee zodat u zeker weet dat de inhoud aansluit bij de wensen uit de praktijk. De docent wordt, zoals u gewend bent van uitgeverij Essener, ondersteund met een speciale docentenportal met toetsen, uitwerkingen, aandacht voor het pedagogische klimaat en extra informatie.

Vanaf schooljaar 2020-2021 kunt u aan de slag met Thema’s Burgerschap van uitgeverij Essener, zowel folio als digitaal.