Beste docent MBO 3-4,

We zijn blij dat u komend schooljaar met Thema’s Burgerschap voor MBO 3-4 van start gaat. Hieronder leggen wij uit wat u als docent van ons kunt verwachten en hoe u zich zo goed mogelijk kunt voorbereiden op het nieuwe schooljaar. Wanneer u vragen heeft kunt u ons altijd bellen (075 621 72 91) of mailen (info@essener.nl).

Pakketsamenstelling

Thema’s Burgerschap voor MBO 3-4 bestaat uit twee leerwerkboeken met 24 thema’s. Elk thema is een afgerond geheel. U kunt deze thema’s in de volgorde behandelen die u het beste past.

Naast de papieren leerwerkboeken ontvangt de student ook toegang tot de digitale, interactieve omgeving met daarin dezelfde thema’s, zodat u de keuze heeft tussen werken vanuit het  boek, volledig digitaal werken of een combinatie hiervan.

Als docent heeft u gratis toegang tot het dashboard van de digitale omgeving, waarin u de thema’s en de opdrachten ziet, en de vorderingen en resultaten van uw studenten kunt monitoren. Deze toegang wordt aan de school verleend voor de klassen die de methode bestellen. De schoolbeheerder (zie hieronder) zorgt ervoor dat alle betreffende docenten bij het dashboard kunnen.

Voor docenten is er ook een docentenportal waarmee u uw lessen optimaal kunt voorbereiden. Op deze docentenportal krijgt u toegang tot:

  • de uitwerking van de opdrachten 
  • voor elk thema een actuele PowerPoint voor het digibord
  • de bronnenbank met lesmateriaal om uw lessen te verrijken

Een licentie voor de docentenportal kost € 27,50 per docent, per jaar. Toegang  tot de docentenportal is individueel, op naam. De licentie voor de docentenportal bestelt u zelf rechtstreeks bij de uitgeverij, maar de factuur versturen we naar uw school.

Ontvang de leerwerkboeken in de zomervakantie

Elk jaar verschijnt er een nieuwe versie van Thema’s Burgerschap voor MBO met daarin geactualiseerde lesteksten en opdrachten. Als u als docent bij ons bekend bent, zorgen wij dat de boeken elk jaar in de zomervakantie (gratis) naar uw thuis- of schooladres worden verstuurd. Geef daarvoor uw naam door via het formulier onderaan deze pagina.

Aan de slag met digitale lesmethode

Studenten

Alle studenten die de boeken hebben aangeschaft, mogen van de digitale lesmethode gebruikmaken. Als de studenten de methode bestellen, krijgen ze in de eerste week van het schooljaar via hun ELO-portaal toegang tot de digitale licentie van Thema’s Burgerschap voor MBO. De ELO-beheerder op uw school kan u hier meer over vertellen.

Docenten

Docenten die met Thema’s Burgerschap voor MBO werken, krijgen gratis toegang tot het docentendeel van de digitale methode. Hiervoor moeten de deelnemende klas en de docent door de schoolbeheerder in de applicatie worden ingevoerd. Op het moment dat de docenten door de schoolbeheerder zijn ingevoerd, kunnen zij direct met de methode aan de slag.
Op iedere locatie moet dus een schoolbeheerder benoemd zijn. Stem dit a.u.b. af met uw collega’s. In het formulier kunt u aangeven of u de schoolbeheerder voor uw school wilt zijn.

Schoolbeheerders

De schoolbeheerder voert de deelnemende klassen en docenten in in de applicatie. Dat kost in de regel niet meer dan een kwartiertje aan het begin van het schooljaar. Iedere school(locatie) heeft dus een schoolbeheerder nodig die bij ons bekend moet zijn. De schoolbeheerder is vaak lid van het team Burgerschap. In het formulier kunt u aangeven of u de schoolbeheerder voor uw school wilt zijn.

Ik ga volgend jaar aan de slag met Thema’s Burgerschap voor MBO 3-4

Om volgend jaar goed voorbereid van start te kunnen, verzoeken wij u om onderstaand formulier zo snel mogelijk in te vullen. Ook willen wij u vragen uw collega’s te attenderen op deze mogelijkheid om opgenomen te worden in onze administratie.

  • Adres waarop u jaarlijks de boeken wilt ontvangen
  • Lees hier onze privacyverklaring.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.