Catalogus schooljaar 2024-2025

Werk je in schooljaar 2024-2025 met de methode van Essener? Bestel je nieuwe boeken? Of ga je aan de slag met de vernieuwde editie van Thema’s Maatschappijleer voor vmbo? Dan leggen we je graag uit hoe je komend schooljaar met onze methode kunt werken.

Vanaf schooljaar 2024-2025 krijg je de online leeromgeving standaard bij de boeken. We gaan de methode namelijk aanbieden in het MAX model, ook wel bekend als LiFo. Dat betekent dat je altijd een licentie voor de online leeromgeving hebt en kunt kiezen of je het combineert met het lesboek, het werkboek of allebei. Je kunt jaarlijks het volledige pakket aanschaffen of voor de duurzamere optie kiezen en het lesboek meerdere jaren gebruiken. Je kunt met Thema’s Maatschappijleer dus werken zoals jij wilt.

Ben je op zoek naar de catalogus van schooljaar 2023-2024? Kijk dan hier: BOEKENLIJST 2023-2024 (essener.nl)

Docentlicentie voor de online leeromgeving en de Docentenportal of docentexemplaren bestellen? Dat kan in de webshop: Webshop Malmberg

Contractduur

We bieden naast een looptijd van 4 jaar vanaf komend jaar ook 6 jaar aan. Bij deze langere looptijd is de prijs iets lager. Binnen deze looptijd kun je blijven kiezen hoe jij werkt.

Voorbeeld:

In jaar 1 kies je voor het lesboek, werkboek en de online leeromgeving. Aan het eind van het schooljaar neem je de lesboeken in.

In jaar 2 bestel je het werkboek en de online leeromgeving of volledig online. Je deelt de ingenomen lesboeken weer uit aan je nieuwe klas.

In jaar 3 en 4 kun je opnieuw kiezen hoe je wil werken.

Vmbo KGT en BK

Thema’s Maatschappijleer voor vmbo BK en vmbo KGT is vernieuwd. In 2024-2025 ga je werken met de nieuwste editie. Nieuw is ook dat we de boeken gaan aanbieden in het MAX-model. Dat betekent dat je altijd een licentie voor de online leeromgeving hebt en kunt kiezen of je het combineert met het lesboek, het werkboek of allebei. Je kunt jaarlijks het complete pakket aanschaffen of kiezen voor de duurzamere optie en het lesboek meerdere jaren gebruiken. Je kunt dus werken zoals jij wilt.

Havo en vwo

Werk je al met onze methode? Dan kun je nog steeds de keuze maken of je het lesboek, werkboek of de online omgeving bij ons afneemt. Bij de eerstvolgende herziening van het lesboek kom je ook in het MAX-model waarbij de online leeromgeving automatisch bij de methode zit.

Loopt de cyclus van jouw school niet gelijk met de herzieningen van het lesboek? Dan kun je ervoor kiezen om in te stappen in het MAX-model. Zodra het nieuwe lesboek uitkomt, bestel je deze er bij. Zo werk je altijd met de meest actuele materialen.

Examenkatern Maatschappijkunde

Maatschappijkunde en Getting to Know Dutch Society

Op dit moment staan maatschappijkunde en Getting to Know Dutch Society nog niet in de online leeromgeving. Je kunt de boeken bestellen uit de catalogus zoals je gewend bent.

Je vindt de catalogus op Malmberg.nl

Boek en online combineren

De boeken en de online omgeving sluiten goed op elkaar aan. Je kunt dus makkelijk schakelen en bijvoorbeeld klassikale opdrachten laten opschrijven en huiswerk digitaal laten maken. In de online leeromgeving kun je de voortgang van de leerlingen volgen, feedback geven en heb je de keuze om de leerling de antwoorden na te laten kijken of dit zelf te doen.

Wil je de online leeromgeving voor maatschappijleer of burgerschap uitproberen? Bestel dan een gratis proeflicentie in de webshop.

Meer weten?

Heb je een vraag? Bekijk de veelgestelde vragen, bel ons of maak een afspraak maken met een methodespecialist of accountmanager. Telefonische vragen over de online leeromgeving worden beantwoord door onze collega’s van Malmberg. Bij alle andere vragen helpt de klantenservice van Essener je graag.

Bel ons of klik op de button om een afspraak in te plannen:

Op werkdagen telefonisch bereikbaar tussen 09:00 – 17:00 uur

Telefoonnummer VO: 073 628 8766
Telefoonnummer MBO: 073 628 8788