TTO havo én vwo: Getting to Know Dutch Society

Eindelijk is het zover! Onze nieuwe maatschappijleermethode voor tweetalig onderwijs havo én vwo is gedrukt en kan in schooljaar 2022-2023 gebruikt worden.

De nieuwe uitgave van Getting to Know Dutch Society is fris, actueel en volledig afgestemd op tweetalig onderwijs voor havo en vwo. Zoals u gewend bent van Essener heeft de methode een duidelijke structuur en zijn de Engelstalige teksten goed leerbaar en helder geschreven.

Bij deze nieuwe editie hebben we meer aandacht besteed aan het lesniveau: voldoende verdieping zonder de teksten te moeilijk te maken. De methode sluit daarmee aan op zowel het curriculum van havo als van vwo. Meer complexe begrippen in de lesteksten zijn aangevuld met de Nederlandse vertaling, zodat leerlingen de context en duiding van de termen helder hebben. Voor extra ondersteuning bieden wij bij de methode begrippenlijsten met definities én Nederlandse vertaling.

Ook deze uitgave is gestructureerd naar de hoofdthema’s van maatschappijleer: rechtsstaat, parlementaire democratie, pluriforme samenleving en verzorgingsstaat. De inhoud is geheel herzien en geschreven naar de actualiteit van nu. De corona-pandemie, fake news, de toeslagenaffaire, de klimaatcrisis: allemaal onderwerpen die u met het nieuwe Getting to Know kunt behandelen in de klas.

Waarom Getting to Know Dutch society?

Compleet vernieuwd en actueel
Vertaald door een native speaker
Geschikt voor bovenbouw havo én vwo
Sluit perfect aan op de Nederlandse methode
Veel ondersteunende materialen zoals PowerPoints beschikbaar in de Docentenportal

Toch liever de Nederlandstalige methode voor maatschappijleer? Klik dan op de onderstaande button.

Maatschappijleer tweetalig onderwijs 2022

Boekenlijst
Wil je Getting to Know Dutch Society bestellen? Kijk op de boekenlijst voor alle mogelijkheden.

Klik hier voor de boekenlijst

Gratis docentexemplaar of een proeflicentie? Vraag het hier aan!

Inhoud

De nieuwe Getting to Know Dutch Society is niet zomaar een vertaling van onze methode. Het nieuwe boek is echt een Engelstalige methode. Bij een vertaling komt veel kijken en moeten de juiste keuzes worden gemaakt. Voor extra ondersteuning zijn er begrippenlijsten met definities én Nederlandse vertaling bij de methode. De methode omvat een Course book, Work book, Teachers guide, Teachers questions, Digitale extra’s en ondersteuning via de Docentenportal.

Hoofdstukindeling Getting to Know Dutch Society:

1. What is civics? (4 paragrafen)
2. The rule of law (7 paragrafen)
3. Parliamentary democracy (9 paragrafen)
4. Pluralist society (7 paragrafen)
5. Welfare state (7 paragrafen)

Gratis docentexemplaar of een proeflicentie? Vraag het hier aan!

Bestelformulier

Gratis docentexemplaar of een proeflicentie? Vraag het hier aan!

Redactie

Het team van Thema’s maatschappijleer havo en vwo bestaat uit enthousiaste, ervaren en creatieve auteurs. Ze hebben allemaal ervaring als docent maatschappijleer én een flinke dosis aan didactische kennis en redactionele vaardigheden.  

Een mooie combinatie dus van theorie en praktijk: precies zoals we ook onze lesmethoden vormgeven. 

Heeft u tips, opmerkingen of vragen over de lesstof of een van onze digitale producten? Laat het ons weten. We horen graag van onze docenten en leerlingen!