Educatieve uitgeverij voor maatschappijleer

Nieuwe oefenwebsite www.themas.online

Kopafbeelding

Uitgeverij Essener is druk bezig met het vernieuwen van de Themasites. Sinds maart kunnen Havo- en Vwo-leerlingen terecht op de gratis oefenwebsite www.themas.online  voor splinternieuwe opdrachten, waaronder een groot aantal video-opdrachten. U kunt deze opdrachten gebruiken als extra oefenmateriaal, bijvoorbeeld in de les voor de toets. Leerlingen kunnen inloggen op www.themas.online met de gegevens van hun ELO (bijvoorbeeld Magister of SOMToday) waardoor gedaan werk bewaard blijft. Wilt u de website direct en zonder in te loggen bekijken, klik dan hier (uw resultaten zullen dan niet worden bewaard).

Let op: Op deze website zijn vanaf september ook de nieuwe opdrachten voor Vmbo beschikbaar. Tot die tijd kunnen Vmbo-leerlingen de website www.themasvmbo.nl blijven gebruiken.

De digitale tool Quizlet

Kopafbeelding

Leerlingen kunnen met de digitale tool Quizlet op een interactieve manier grote aantallen begrippen leren. Dit kan zowel zelfstandig als in groepjes, in de les of thuis. Tijdens onze studiemiddagen ontvingen we positieve reacties op de tool. Omdat  we docenten graag werk uit handen nemen, hebben we de belangrijkste begrippen uit onze methoden in Quizlet gezet. De begrippen voor Vmbo zijn nu beschikbaar. In juni worden ook de begrippen voor Havo en Vwo in Quizlet geplaatst.

De begrippensets zijn makkelijk te vinden door te zoeken op ‘Essener’ (let op dat je zoekt naar 'studiesets') of klik op deze linkAls docent kun je trouwens ook zelf begrippensets maken. Via een link stel je die beschikbaar aan leerlingen.
 

Boekenlijst Vmbo 2019-2020

Wilt u onze Vmbo methode bestellen bij uw studieboekenleverancier? Klik dan hier voor alle relevante titelinformatie van schooljaar 2019-2020.

De boekenlijst met alle Schooltas en app4learning uitgaven vindt u hier.

Herziening Maatschappijkunde uitgesteld

Kopafbeelding

In tegenstelling tot onze eerdere aankondiging verschijnen alle herziene katernen Maatschappijkunde in juli 2020. Het College voor Toetsing en Examens (CvTE) heeft ons laten weten dat de syllabus voor Maatschappijkunde wordt geactualiseerd. In de syllabus staan de specificaties van de eindtermen per niveau.

Wij zijn blij met een actualisatie, omdat de examenstof daarmee beter aansluit op deze tijd en de leefwereld van de leerling. Denk daarbij aan de ontwikkelingen op het gebied van de media, die nu niet in het examenprogramma zijn opgenomen. De syllabus verschijnt naar verwachting in het voorjaar van 2019. We vinden het erg belangrijk dat de boeken die we uitgeven voldoen aan de laatste exameneisen.

De voor het komend schooljaar aangekondigde nieuwe katernen Politiek, Criminaliteit en Media verschijnen daarom in juli 2020, samen met Pluriforme samenleving en Werk. Dit geldt zowel voor KGT als Basisberoepsniveau. Uiteraard blijven de bestaande examenkaternen Maatschappijkunde komend schooljaar volop leverbaar.