Online leeromgeving

In schooljaar 2023-2024 staat onze digitale methode in de nieuwe online leeromgeving, MAX online.

Docentlicentie

Ben je docent en heb je nog geen licentie aangevraagd voor de nieuwe online leeromgeving? Bestel deze dan gratis in de webshop.

Studentlicentie

Ben je een student mbo met een geldige licentie en kan je niet meer inloggen? Vraag dan een nieuwe activatiecode aan.

Webinars en korte instructievideo’s

Wil jij weten hoe je met de nieuwe online leeromgeving aan de slag kunt gaan? Kijk dan het webinar of de korte video’s per onderwerp.

Thema’s maatschappijleer

In de korte video’s kun je per onderdeel de instructies bekijken.
Bekijk onderstaande video’s over de online leeromgeving van Thema’s Maatschappijleer door te klikken op de titel.

  1. Verschil tussen boeken en digitaal
  2. Navigeren vanuit de startpagina
  3. Klas aanmaken
  4. Waar vind je de lesstof
  5. Waar vind je de voortgang en de resultaten
  6. Extra docentmateriaal
  7. Online bladerboeken
  8. Flitskaarten gebruiken
  9. Hulp en feedback

Thema’s Burgerschap

Bekijk de korte instructievideo’s over de online leeromgeving per onderdeel van Thema’s Burgerschap.
Klik op de titel om de video te starten.

  1. Navigeren vanuit de startpagina
  2. Klas aanmaken
  3. Hoe werkt de docentomgeving
  4. Waar vind je de lesstof
  5. Extra docentmateriaal
  6. Online bladerboeken
  7. De studentomgeving
  8. Flitskaarten gebruiken
  9. Hulp, feedback en contact

Digitaal en blended

Als je met Thema’s Maatschappijleer of Thema’s Burgerschap werkt, dan kun je ervoor kiezen om blended of volledig digitaal te werken. Onze digitale lesmethode staat vanaf schooljaar 2023/2024 op hetzelfde online platform als de methodes van Malmberg, MAX online. Deze leeromgeving biedt tal van online tools die leerlingen helpen met het leren, verwerken en oefenen van de lesstof.

Benieuwd naar de nieuwe online leeromgeving? Bekijk dan het webinar Burgerschap, het webinar maatschappijleer of vraag een gratis proeflicentie aan.

Werk jij in schooljaar 2023-2024 met onze digitale lesmethode? Vraag dan nu gratis een docentlicentie aan zodat je goed van start kunt gaan in het nieuwe schooljaar.

Heb je een docentlicentie en kun je iets niet vinden? Bekijk dan de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Gratis docentexemplaar of een proeflicentie? Vraag het hier aan!

Jij hebt de regie

Met de online leeromgeving heb je als docent de volledige regie over het leerproces. Het overzichtelijke dashboard geeft je inzicht in waar je leerlingen op dat moment mee bezig zijn en waar ze wel of geen moeite mee hebben. Je kunt dan direct bijsturen en helpen als dat nodig is.

Geef het leren vorm

Jij bepaalt hoe en wanneer je met welk onderdeel aan de slag wilt. Lesstof klassikaal behandelen of eerst thuis laten voorbereiden? Volledig op papier, online of een combinatie? Je kunt zelf kiezen hoe je de methode gebruikt.
Alle materialen staat voor je klaar in de online leeromgeving.

Docentmateriaal en extra’s

In de online leeromgeving vind je docentmateriaal en vele extra’s waaronder:
• Een digitale weergave van de les- en werkboeken.
• Antwoorden op vragen en opdrachten.
• PowerPoints bij de lesstof, inclusief schema’s, video’s met kijkvragen en externe links.
• Per vo-niveau een databank met video’s en websites.
• Actualiteitentoetsen.
• Docenthandleidingen.
• PTA’s en studiewijzers.
• Toetsvragen in Word-formaat.
• Quayntoetsen (VO).
• Itslearning (mbo).

Lesvoorbereiding

In MAX online bereid je gemakkelijk en snel je lessen voor. Er staat een docentenhandleiding en aanvullend materiaal voor je klaar. Ook bij het nakijken heb je de keuze: je kunt aanvinken of leerlingen zelf hun werk kunnen nakijken of dat jij dat doet.

In MAX online vind je de lesstof en docentmaterialen in één omgeving, wel zo makkelijk!

Inzicht in de voortgang van je leerlingen

De voortgang van je leerlingen volg je in het overzichtelijke dashboard. In één oogopslag zie je de resultaten van alle leerlingen. Je klikt eenvoudig door naar details zoals de gegeven antwoorden en hoeveel tijd een leerling aan een opdracht of paragraaf heeft besteed. Wil je een opdracht resetten bij één leerling of de hele klas? Ook deze mogelijkheid zie je terug in het online dashboard. ​

Verwerken en oefenen

In MAX online oefenen leerlingen de lesstof met verschillende soorten vragen en opdrachten. Denk hierbij aan sleepvragen, open- en meerkeuzevragen en drop down vragen. Daarnaast is er de mogelijkheid om bestanden te uploaden als antwoord.

In het leerling-dashboard staan alle vragen per paragraaf in een helder overzicht. De leerling vindt hier ook de de opmerkingen van de docent en kan deze daardoor makkelijk vinden en vlot verwerken.

De online leeromgeving samengevat

MAX biedt tal van online tools die leerlingen helpen met het leren, verwerken en oefenen van de leerstof. ​De inhoud, werking en beschikbaarheid van deze tools is toegespitst op de specifieke vakmethode.

Verschillende opdrachten

De verwerkingsopdrachten worden zowel open als gesloten gesteld om nieuwe leerstof beter te verwerken.​

Als docent bepaal jij of de leerling de opdracht meteen zelf kan nakijken. Zo ja, dan ziet de leerling direct of het goed of fout is en wat het juiste antwoord is. Waar nodig krijgt de leerling feedback.

Flitskaarten

Een virtuele stapel flitskaarten, waarmee leerlingen zelfstandig begrippen en definities kunnen leren. Op de achterkant van elke kaart staat het goede antwoord. Bij een fout antwoord klikt de leerling op het kruisje zodat de kaart later weer terugkomt. De leerling kan hier zelfstandig mee werken.

En nog veel meer

Naast de genoemde functionaliteiten is er nog veel meer mogelijk in de MAX online leeromgeving:

  • Alles staat op één plek, zowel de methode als de extra materialen.
  • Je kunt zelf klassen beheren en aanmaken.
  • De leerlingcontent blijft bewaard. Zo kan de leerling altijd verder waar hij/zij gebleven is.
  • Er wordt gebruik gemaakt van video’s.
  • De methode wordt jaarlijks geactualiseerd.
  • In enkele methodes is het mogelijk om lesteksten voor te laten lezen met de readspeaker.
  • Het platform blijft in ontwikkeling en er komen extra mogelijkheden en features gedurende het schooljaar.

Dashboard en rapportages

Via het dashboard en de rapportages heb je direct inzicht in de leerprocessen en -resultaten van je leerlingen. Je ziet precies hoe je klas en individuele leerlingen ervoor staan. Je ziet welke opdrachten gemaakt zijn, welke vragen goed gemaakt worden en welke niet.

De dashboardfunctionaliteiten zijn er per leerling, per klas en per hoofdstuk. De docentlicentie bevat de docenthandleiding met antwoorden en theorie. Bovendien is er extra ondersteunend lesmateriaal beschikbaar voor de docent.

Meer weten over de MAX online leeromgeving? Deze pagina wordt regelmatig ge-update met nieuwe informatie. Zodra onze methode in de online leeromgeving staat, komen er webinars voor docenten die met onze huidige digitale lesmethode werken en nieuwe docenten die in schooljaar 2023-2024 gaan starten.

De MAX online leeromgeving is in schooljaar 2023-2024 beschikbaar voor vmbo BK, vmbo KGT, havo, vwo, mbo niveau 3-4 en mbo Entree-2.

boeken essener

Over Essener

Uitgeverij Essener is dé marktleider voor lesmethoden maatschappijleer en maatschappijkunde voor het voortgezet onderwijs en heeft een geheel nieuwe methode ontwikkeld voor burgerschap voor het mbo. Naast de papieren lesmethode bieden we een volledige digitale lesmethode op alle niveaus met veel extra’s voor docenten, leerlingen en studenten. Er is een uitgebreide portal voor docenten en regelmatig een nieuwe actualiteitentoets.  

Door de uitgebreide leservaring van schrijvers en nauwe samenwerking met het veld, weet het team van Essener als geen ander waar leerlingen en docenten behoefte aan hebben. Kenmerkend voor de methoden zijn de hoge actualiteitswaarde en de aantrekkelijke bronnen.   
  
Wij zien het als onze taak om de docent goed te ondersteunen; docenten kunnen leerlingen en studenten optimaal inspireren en ze op weg helpen naar een succesvolle toekomst waarin zij kritisch nadenken over maatschappelijke kwesties en hun rol daarin.

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.