Docentenportal

Docentenportal inlogscherm Uitgeverij Essener

Wat is de Docentenportal?

De Docentenportal is een platform voor docenten waar je een licentie voor kunt kopen. Op de Docentenportal van Uitgeverij Essener vind je heel veel extra docentmateriaal gesorteerd op niveau. Denk hierbij aan de digitale les- en werkboeken, docentenhandleidingen, de toetsenbank, PowerPoints, didactische ondersteuning, Actualiteitentoetsen, video’s, begrippen- en definitielijsten, posters en nog veel meer.

Gratis docentexemplaar of een proeflicentie? Vraag het hier aan!

PowerPoints

Zelf een presentatie maken is niet meer nodig. Wij hebben de presentaties per paragraaf voor jou gemaakt. De presentaties zijn in PowerPoint dus je kunt ze aanpassen wanneer je een onderdeel wil toevoegen of juist niet wil behandelen.

Benieuwd naar de PowerPoint? Log dan in op de Docentenportal. Nog geen licentie? Bekijk dan hier een voorbeeld:

Toetsenbank

Met de gebruiksvriendelijke Toetsenbank kun je snel zelf toetsen samenstellen.

In de Toetsenbank kun je kiezen uit vier soorten vragen: open vragen met of zonder bron en meerkeuzevragen met of zonder bron. Als je de toets hebt samengesteld, kun je deze  eenvoudig downloaden en printen als Word of pdf. Op de laatste -aparte- bladzijde staan de antwoorden op de meerkeuzevragen.

Actualiteitentoets

De Actualiteitentoets is hét middel om leerlingen het nieuws te laten volgen. De Actualteitentoets verschijnt zeven keer per schooljaar met verschillende versies voor verschillende niveaus.

Voor vmbo, havo en vwo is er een papieren toets beschikbaar in de Docentenportal. Bij mbo is de toets met een QR-code in de methode verwerkt.

Licenties

Om gebruik te kunnen maken van de Docentenportal, heb je een licentie nodig. Je kunt kiezen uit de volgende licenties:

• vmbo: toegang tot alle ondersteunende middelen voor het vak maatschappijleer (BK en KGT) en maatschappijkunde (BB en KGT). Prijs: € 29,25 per docent per jaar.

• havo en vwo: toegang tot alle ondersteunende middelen voor het vak maatschappijleer (havo en vwo). Prijs: € 29,25 per docent per jaar.

• mbo: toegang tot alle ondersteunende middelen voor Thema’s Burgerschap Entree-2 en niveau 3-4. Prijs: € 30,50 per docent per jaar.

• totaal: Wanneer je alle licenties wilt afnemen, dan kun je kiezen voor de totaallicentie. Prijs: € 46,75 per docent per jaar.

De licentie is geldig voor één jaar en is te gebruiken van 1 augustus t/m 31 juli.

Licentie bestellen in de webshop

Gratis docentexemplaar of een proeflicentie? Vraag het hier aan!

alle boeken

Over Essener

Uitgeverij Essener is dé marktleider voor lesmethoden maatschappijleer en maatschappijkunde voor het voortgezet onderwijs en heeft een geheel nieuwe methode ontwikkeld voor burgerschap voor het mbo. Naast de papieren lesmethode bieden we een volledige digitale lesmethode op alle niveaus met veel extra’s voor docenten, leerlingen en studenten. Er is een uitgebreide portal voor docenten en regelmatig een nieuwe actualiteitentoets.  

Door de uitgebreide leservaring van schrijvers en nauwe samenwerking met het veld, weet het team van Essener als geen ander waar leerlingen en docenten behoefte aan hebben. Kenmerkend voor de methoden zijn de hoge actualiteitswaarde en de aantrekkelijke bronnen.   
  
Wij zien het als onze taak om de docent goed te ondersteunen; docenten kunnen leerlingen en studenten optimaal inspireren en ze op weg helpen naar een succesvolle toekomst waarin zij kritisch nadenken over maatschappelijke kwesties en hun rol daarin.