Aan de slag met het thema tolerantie

Waarover veranderde jij van mening

Kun je als burgerschapsdocent op het mbo wel wat handvatten gebruiken als je aan de slag gaat met het thema tolerantie? Dan hebben wij de oplossing! Als je met Thema’s Burgerschap van Essener werkt, kun je kosteloos een gastles voor docenten óf studenten bij ons aanvragen.

In de gastles onderzoeken we aan de hand van een aantal opdrachten uit Thema’s Burgerschap voor MBO wat jouw studenten ‘normaal’ vinden. We bespreken bijvoorbeeld hoe je je kunt inleven in een ander. Ook het onderwerp discriminatie komt aan bod. Discriminatie is bij wet verboden, dus wat kun je doen als je toch wordt gediscrimineerd? We gaan ook aan de slag met vooroordelen, hoe werken deze en welke vooroordelen heb je zelf? Uiteraard passen we diverse werkvormen toe en maken we ook een tolerantietest.

Thema’s Burgerschap voor MBO wordt jaarlijks geactualiseerd en heeft veel video’s en opdrachten die gemaakt zijn op roc’s. De context sluit daarom goed aan bij de leefwereld van een jongvolwassene. Wij kunnen tijdens de gastles laten zien hoe sterk onze methode is en dat deze echt goed werkt op het mbo.

Rozanne Lorist-Blom, onze methodespecialist Burgerschap verzorgt de gastlessen. Voor Rozanne is het heerlijk om af en toe weer voor de klas te staan naast haar rol als methodespecialist voor Malmberg en Essener. Voor studenten is deze gastles een mooie ervaring en hopelijk een eyeopener. De docent wordt daarnaast ontzorgd en maakt uitgebreid kennis met onze methode.

Let op: Heb je interesse in de gastles maar werk je nog niet met Thema’s Burgerschap voor MBO? Neem dan gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Rozanne Lorist-Blom
Telefoonnummer: 06 13 019 733
E-mailadres: rozanne.lorist@malmberg.nl