Docentexemplaar schooljaar 2023-2024

Ben je al gebruiker van onze methode?
Goed nieuws! De nieuwste docentexemplaren zijn ook dit jaar weer voor de zomervakantie verstuurd naar de schooladressen. Heb je nog geen boeken ontvangen of mis je nog wat? Bestel dan de resterende boeken via onze webshop.

Heb je boeken ontvangen voor docenten die niet meer werkzaam zijn op jouw school? Dan mag je de boeken houden en verdelen onder de nieuwe docenten. Wijzigingen van docenten kun je per mail aan ons doorgeven via: info@essener.nl

NIEUW: Online leeromgeving MAX online
In schooljaar 2023-2024 ga je werken in de nieuwe online leeromgeving. Om te kunnen starten heb je een Docentlicentie nodig. Deze licentie moet je zelf bestellen. Om het makkelijk voor je te maken is de Docentlicentie voor komend schooljaar gratis. Bestel de Docentlicentie daarom nu alvast via onze webshop.

Webinar starten met de nieuwe online leeromgeving
Goed van start met de nieuwe online leeromgeving? En het webinar gemist? Kijk het webinar dan terug door te klikken op het webinar van jouw methode op de pagina: Online leeromgeving – Uitgeverij Essener

De volgende boeken hebben wij opgestuurd:

De lesboeken voor vmbo KGT, havo, vwo en de les- en werkboeken voor Getting to Know Dutch society worden komend schooljaar opnieuw gebruikt en worden dus niet opnieuw verzonden. Dit geldt ook voor de examenkaternen maatschappijkunde BB en KGT.

Nieuwe docent? Na ontvangst van jouw bestelling gaan wij bij jouw school na of je daar werkzaam bent. Zie de informatie op de orderbevestiging en FAQ.

Bron online leeromgeving

Nieuwe online leeromgeving

Onze digitale lesmethode staat in schooljaar 2023-2024 op hetzelfde online platform als de methodes van Malmberg, MAX online. Deze leeromgeving biedt tal van online tools die leerlingen helpen met het leren, verwerken en oefenen van de lesstof.

Benieuwd naar de nieuwe online leeromgeving? Bekijk dan de introductievideo Burgerschapde introductievideo maatschappijleer, kijk het webinar terug of vraag een gratis proeflicentie aan.

Om te kunnen werken in de online leeromgeving heb je een Docentlicentie nodig.

Laptop toets

Data Actualiteitentoets schooljaar 2023-2024

Maandag 18 september 2023
Maandag 6 november 2023
Maandag 11 december 2023
Maandag 22 januari 2024
Maandag 11 maart 2024
Maandag 15 april 2024
Maandag 27 mei 2024

Je vindt de Actualiteitentoets op de Docentenportal en in de online leeromgeving. Meer weten over de Actualiteitentoets? Lees het hier in de blog.

Online leeromgeving

Extra docentmateriaal

De lesboeken en werkboeken kun je ook inzien via de Docentenportal en in de nieuwe online leeromgeving, MAX online. Alle materialen staan voor het begin van het nieuwe schooljaar voor je klaar. Wil je geen gebruik meer maken van de Docentenportal of verlaat je de school? Dan kun je je licentie opzeggen door te mailen naar info@essener.nl.
Maak je nog geen gebruik van de Docentenportal dan kun je deze bestellen via onze webshop.

Docentenhandleidingen

Je kunt een gedrukte docentenhandleiding bestellen via onze webshop. Ook vind je de handleidingen in de Docentenportal en de online leeromgeving.

Vragen of meer weten? Neem gerust contact met ons op via 075 – 621 72 91 of via info@essener.nl.