De 5 meestgestelde vragen over de start van het schooljaar  

Het begin van het schooljaar is altijd een drukke periode bij Essener. Als je ons belt of mailt kan het daarom wat langer duren voordat je door ons geholpen wordt. We hebben daarom de 5 meestgestelde vragen over de start van het schooljaar voor je op een rijtje gezet. Mocht je één van de onderstaande vragen hebben dan kunnen we je bij deze al vertellen wat het antwoord is. 

1. Wanneer ontvang ik de nieuwste boeken? 

De geactualiseerde boeken voor schooljaar 2022-2023 zijn voor de vakantie naar het bij ons bekende schooladres verzonden. Heb je een nieuwe baan, start je als stagiair(e) of ga je een ander of extra niveau lesgeven? Dan sturen we de nieuwe boeken graag naar je op. Je kunt de boeken bestellen via het bestelformulier op www.essener.nl/bestellen.  

2. Wat is de levertijd van de boeken? 

De boeken worden na een check bij de school binnen 10 werkdagen verzonden. Als het pakketpost betreft ontvang je een track & trace per e-mail vanuit de vervoerder waarmee je jouw bestelling kunt volgen.

3. Ik (of mijn leerling) heb problemen met het inloggen in de Digitale Lesmethode.  

Wanneer je problemen hebt met het inloggen op de Digitale Lesmethode vragen we je het formulier voor de helpdesk zo volledig mogelijk in te vullen. Hoe vollediger je bent, hoe beter en sneller we je kunnen helpen. Je vindt het formulier hier: technische helpdesk

4. Ik ben mijn inloggegevens voor de Docentenportal kwijt

Heb je vorig jaar al gebruik gemaakt van de Docentenportal inclusief toetsenbank? Dan kun je dit jaar weer met dezelfde gegevens inloggen. Als je je inloggegevens kwijt bent kun je je wachtwoord opnieuw instellen door hier te klikken. Werkt het dan nog steeds niet? Stuur dan een mail naar info@essener.nl zodat we het voor je na kunnen kijken.

Is een docent met toegang tot de Docentenportal niet meer werkzaam op jouw school? Dan kan je de Docentenportal via info@essener.nl opzeggen of overzetten naar zijn/haar vervanger.

5. Wanneer komt de nieuwste Actualiteitentoets?

Ook dit schooljaar zorgen we er weer voor dat de Actualiteitentoets voor je klaar staat. De Actualiteitentoets wordt dit jaar op maandag voor je klaargezet. Je kunt de Actualiteitentoets op de volgende data na 11.00 uur op de Docentenportal vinden: 

  • Maandag 19 september 
  • Maandag 7 november 
  • Maandag 12 december 
  • Maandag 23 januari 
  • Maandag 13 maart 
  • Maandag 17 april 
  • Maandag 22 mei 

Staat jouw vraag hier niet tussen? Kijk dan of het bij de veelgestelde vragen staat. Staat jouw vraag hier ook niet tussen? Stuur dan een mail naar info@essener.nl