Educatieve uitgeverij voor maatschappijleer

De docentenportal

Klik hier om direct naar de docentenportal te gaan >>

Speciaal voor onze docent-gebruikers is er de docentenportal met een grote variëteit aan hulpmiddelen.

Bekijk de uitlegvideo!

De docentenportal bevat veel aanvullend materiaal, zoals

  • een digitale weergave van de les- en werkboeken.
  • antwoorden op de werkboekvragen (Docentenhandleiding I).
  • powerpointpresentaties per hoofdstuk (inclusief schema’s, filmpjes met kijkvragen en externe links).
  • een databank met video’s en websites.
  • actualiteitentoetsen.
  • PTA’s en studiewijzers.
  • toetsvragen in Word-formaat (Docentenhandleiding II).
  • Wintoetsen en Quayntoetsen.

Online toetsen samenstellen

Met de gebruiksvriendelijke toetsenbank stelt u voor het vak Maatschappijleer snel een toets samen, die u daarna eenvoudig downloadt en print in Word-formaat.

Een digitale weergave van de les- en werkboeken

Op ons docentenportal kunt u alle les- en werkboeken digitaal raadplegen. Dit is handig wanneer u het les- of werkboek wilt projecteren in de klas, of wanneer u uw boeken even niet bij de hand heeft.

Samenvattende en verdiepende powerpoints

Bij de lesmethodes Thema’s Maatschappijleer (Vmbo-KGT, Havo en Vwo) levert Essener een serie powerpointpresentaties die u in uw les kunt gebruiken. In deze presentaties vindt u de kern van de stof, aangevuld met foto’s, schema’s, filmmateriaal en opdrachten. Per hoofdstuk zal er een presentatie beschikbaar zijn. Daarnaast ontwikkelt Essener per thema een aantal verdiepende powerpoints die een specifiek onderwerp uitlichten. U kunt de powerpoints naar eigen inzicht aanpassen.

Video's en extra's

Met behulp van de bronnenbank vindt u voor elk hoofdstuk een aantal bronnen die interessant kunnen zijn voor gebruik in de les. U kunt hierbij denken aan uitlegvideo’s, verwijzingen naar websites, verdiepend lesmateriaal, documentaires, etc. De bronnen zijn geselecteerd op kwaliteit en toepasbaarheid bij de lesstof.

Wintoets en Quayntoetsen

Essener levert via de docentenportal voor alle methoden (behalve MAW) digitale toetsen die gebruikt kunnen worden met de software van Wintoets en Quayn. Deze toetsen bevatten meerkeuzevragen die automatisch worden nagekeken. Bij een klassikale toets verschilt de volgorde van de vragen per leerling, zodat afkijken geen zin heeft.

Voor Maatschappijkunde (Vmbo-KGT en Vmbo-BB) is Wintoets interactief oefenen en toetsen ontwikkeld, waarmee de leerlingen zich kunnen voorbereiden op de examens. Na elke vraag wordt getoond of het antwoord goed of fout is, aangevuld met een uitleg. De toetsvragen in Wintoets kunnen tevens worden geëxporteerd naar een aantal ELO’s.

Licenties

Om gebruik te kunnen maken van de docentenportal dient u een licentie te bestellen. Wij bieden de volgende licenties aan:
• Vmbo-licentie: toegang tot alle ondersteunende middelen voor het vak maatschappijleer (BK en KGT) en maatschappijkunde (BB en KGT). Prijs: € 25,75 per docent per jaar.
• Havo/Vwo-licentie: toegang tot alle ondersteunende middelen voor het maatschappijleer (Havo en Vwo) en maatschappijwetenschappen. Prijs: € 25,75 per docent per jaar.
• Combinatie-licentie: Wanneer u beide licenties wilt afnemen, dan kunt u kiezen voor de combinatielicentie. Prijs: € 41,75 per docent per jaar.

De licentie is geldig voor één jaar en kunt u gebruiken van 1 augustus t/m 31 juli. Zonder opzegging wordt de licentie jaarlijks verlengd. De licentie kan enkel door één docent worden gebruikt. Het is niet mogelijk om op meerdere plekken tegelijkertijd in te loggen.

Aanschaffen van de licentie voor de portal kan via deze link (Vmbo) en deze link (Havo/Vwo), maar ook telefonisch: 075 621 72 91.